Hvordan fungerer karbonindikatorer i praksis, og hva forteller de om utvikling i verdiskaping i forhold til karbonutslipp hos de 230 viktigste selskapene i Norge?

Hvor og når
Fra
tirsdag 17. september 2024 08:30
Til
tirsdag 17. september 2024 09:40
Sted
Finansnæringens Hus
Arrangør
FFN
Påmeldingsfrist
16/09/2024 12:00
Priser
Medlem: Gratis
Ikke medlem: 1000,-
Studentmedlem: Gratis
Legg til iCalendar Legg til Google Calendar

Hvordan fungerer karbonindikatorer i praksis, og hva forteller de om utvikling i verdiskaping i forhold til karbonutslipp hos de 230 viktigste selskapene i Norge?

En karbonindikator er en målemetode som brukes til å vurdere, sammenlikne eller rapportere intensiteten i karbonutslipp i forhold til verdiskaping eller annet referansepunkt.

I forbindelse med innføringen av CSRD er det svært interessant å forstå hvordan EUs karbonindikatorer fungerer i praksis fra et norsk perspektiv. Disse indikatorene er en sentral del av bærekraftsrapporteringen som skal offentliggjøres av selskaper, samt av kapitalforvaltere i henhold til SFDR. Med dette vil det bli en full gjennomlysning av utslippsintensiteten knyttet til selskapenes verdiskaping og porteføljene til kapitalforvalterne som investerer i dem.

 

Aleksander Nervik, EVP, Digital Products, CEO Stamdata, BoD Nordic Bond Prising at Nordic Trustee
vil ha en gjennomgang av hvordan karbonindikatorer fungerer i praksis, og belyse utviklingen i rapporterte utslipp i forhold til verdiskaping i viktige sektorer og selskaper av høy allmenn interesse i Norge.

 

 

Nawel Boukedroun, ESG & Sustainable Investments at Pareto Asset Management
vil belyse hvordan karbonindikatorer benyttes innen fondsforvaltning, samt påvirkningen karbonindikatorer har på porteføljenivå.
Dette innlegget holdes på engelsk

 

 

Det vil være mulighet for å delta på en enkel Teams-løsning. Teams-link sendes ut i forkant til de som melder seg på denne løsningen.
Man vil se og høre presentasjonen, men uten anledning til å stille spørsmål.

Registrering og kaffe fra kl 08:00.

Påmeldingen er bindende

Priser: 

  • Medlemmer – gratis
  • Ikke medlemmer – kr 1000,- (gjelder både fysisk og digital deltakelse)