Renter som attraktiv aktivaklasse

Hvor og når
Fra
tirsdag 06. februar 2024 08:30
Til
tirsdag 06. februar 2024 10:00
Sted
Finansnæringens Hus
Arrangør
FFN
Påmeldingsfrist
05/02/2024 12:00
Priser
Medlem: Gratis
Ikke medlem: 1000,-
Studentmedlem: Gratis
Legg til iCalendar Legg til Google Calendar

Renter som attraktiv aktivaklasse

I løpet av de siste 2 år har vi vært vitne til den raskeste renteoppgangen i historien. For første gang på lenge er avkastningen på renter på nivå med eller over dividend yield på aksjer. Dette har ført til økende interesse for renter som en attraktiv aktivaklasse fra et avkastnings-perspektiv. Medfører høyere renter, nominelle eller reelle, til at vi skal ha en økt allokering til denne aktivaklassen? Dette er et av spørsmålene vi adresserer under frokostmøtet.

Pål Ringholm vil se på hvordan renter/obligasjoner har utviklet seg til å bli en mer attraktiv aktivaklasse sett fra et overordnet makro-perspektiv og fra en pensjonskasses ståsted. Videre vil Olav Chen gi innsikt i det praktiske aspektet ved renteinvesteringer og gi et overblikk over typer tilgjengelige obligasjonsfond.

Agenda*:

8:00 – 8:30 Registrering og lett frokostservering
8:30 – 9:15 Renter/obligasjoner som en attraktiv aktiva klasse sett fra et overordnet makro-perspektiv og fra en pensjonskasses ståsted

v/ Pål Ringholm, PKH

9:15 – 10:00 Praktiske aspekter ved renteinvesteringer og overblikk over typer tilgjengelige obligasjonsfond

v/ Olav Chen, Storebrand Asset Management

 

Møteleder: Jørgen Krog Sæbø, Folketrygdfondet

 

 

Arrangementet gjennomføres fysisk.

Det vil bli mulighet for å delta på en enkel Teams-løsning for de som ikke har anledning til å delta fysisk. Teams-link sendes ut i forkant til de som melder seg på denne løsningen. Til informasjon så vil det være begrenset anledning til å stille spørsmål via Teams-løsningen. Man vil i hovedsak se og høre presentasjonene.

NB! Det er samme kostnad for Ikke-medlemmer å delta via Teams som å delta fysisk.

*Med forbehold om endringer