AFA-studiet har gitt meg nye karrieremuligheter

Investeringsdirektør i DNB Liv, Anette Hjertø fikk ny jobb etter å ha tatt AFA-studiet og fordypningsstudium i porteføljeforvaltning ved NHH mens hun var i full jobb.
Anette Hjertø, investeringsdirektør i DNB Liv. Foto: DNB

- Ikke tenk så mye, bare gjør det!

Det er oppfordringen fra investeringsdirektør Anette Hjertø i DNB Liv. Hjertø har fullført både AFA-studiet og fordypningsstudiet i Porteføljeforvaltning og oppnådd en executive mastergrad i finans. 

Karriereløft

Anette snakker varmt om samarbeidsstudiene i regi av NHH og Forening for finansfag Norge (FFN). Hun er ikke i tvil om at videreutdanningene hun har tatt har gitt henne nye muligheter på jobbmarkedet. Mens hun var i ferd med å avslutte deltidsstudiene, gikk hun fra jobb i KLP til ny jobb som porteføljeforvalter i DNB Asset Management.

-   Jeg tror AFA-tittelen bidro til at jeg landet den nye jobben, sier Hjertø.

Deretter har det gått slag i slag karrieremessig. Hjertø ble leder for absolutt forvaltning i DNB Asset Management etter kort tid i konsernet. Deretter gikk turen videre som investeringsdirektør i DNB Liv fra 2022, med ansvar for et investeringsteam fordelt på både tradisjonelle aktivaklasser og alternative investeringer og med 370 milliarder kroner i pensjons- og livforsikringsmidler under forvaltning.

Master på deltid – relevant for jobbhverdagen

NHH tilbyr en rekke studier på Executive-nivå. Studiene tas på deltid i kombinasjon med jobb.

Hjertø ble overrasket over hvor relevante studiet var for hennes egen jobbhverdag.

– Mye av jobben min handler om å få med meg hva som skjer i verden. Finans- og pengepolitikk er ekstremt viktig for hvordan det går med markedet.

– Har studiene du har tatt på deltid vært relevant for jobben din?

– Veldig! Og det var litt overraskende at studiene skulle vise seg å være så relevante i en hverdag fylt mer praktiske og operative oppgaver. Da jeg tok siviløkonomstudiet for mange år siden, kjente jeg ikke igjen så mye konkret fra fagene da jeg begynte å jobbe. Men både AFA og porteføljestudiet er direkterelatert til det jeg jobber med til daglig, sier og trekker frem fordelen ved å ta videreutdanning mens man er i jobb.

– Det handler om at jeg har flere knagger å henge ny kunnskap på etter mange år som yrkesaktiv.

Anette Hjertø

Krever planlegging

Hun understreker at masteren i finans ikke kom gratis. Først ett år med fordypning i porteføljeforvaltning (som i dag har skiftet navn til kapitalforvaltningsstudiet) og så to år med AFA måtte til for å fullføre graden.

– Jeg begynte videreutdanningen etter at jeg fikk barn. Det hadde ikke gått bra uten en god arbeidsdeling med mannen min på hjemmebane, sier hun, og legger til:

– Det var veldig travelt til tider. Ofte leste jeg på kveldene etter at barna var i seng. Om morgenen bar det rett på jobb. Men med god planlegging og litt disiplin er det fullt mulig å gjennomføre studieløpet!

Motiverte medstudenter

Noe av suksessen til NHH sine Executive-studier handler om motiverte og erfarne medstudenter, tror Hjertø. Hun trekker også frem en annen bonus: Nye forbindelser og et helt nytt nettverk.

– Nettverket jeg fikk under studiene er gull verdt for meg i dag. Jeg har truffet mange forskjellige mennesker fra ulike deler av bransjen. Og jeg har prioritert å ivareta dette nettverket også etter studiene, svarer Hjertø.

Viktig med faglig oppdatering

Hjertø utdannet seg som siviløkonom ved NHH i 2005. Deretter ble det et kort opphold i HitecVision i Stavanger, før det ble jobb i Oslo hos KLP som analytiker og etter hvert porteføljeforvalter.

– Verden endrer seg raskt, og det er viktig å holde seg faglig oppdatert og jeg har vært heldig som har hatt arbeidsgivere som har støttet en slik videreutdanning. For meg var det også en personlig side ved videreutdanningen, sier hun og utdyper:

- Det handler om å lære nye ting og utvide min egen horisont. Jeg synes det var artig å tilegne meg ny kunnskap.

– Hva synes du om NHH som lærested?

– Norges Handelshøyskole er stødig og tradisjonell, på en god måte. Det sitter mye god kunnskap i vegene. Lærekreftene er oppdaterte, og forelesningene er gode. Dessuten er det positivt med samarbeidet med FFN for å sikre at den teoretiske kunnskapen kombineres med praksis fra markedet, avslutter hun.

Klikk her for mer informasjon om AFA-studiet